Your partner for

Flexible Scalable Future-proof efficient fully integrated compliant smart reliable automated modular

Manufacturing

gold
ISA-Senior-Member-logo-white
VOKA_Bryo (1)
CDPC_Listed Member_negative

Volledig geïntegreerde productie

Flowject ontwerpt en bouwt volledige industriële automatisering en MES/MOM oplossingen, groot of klein, volledig geïntegreerd. 

Onze focus ligt op het bieden van efficiënte en toekomstbestendige oplossingen voor flexibele productieprocessen. We hebben jarenlange ervaring in het uitvoeren van zulke projecten in verschillende sectoren zoals de farmaceutische sector, biotech, food and beverage, zuivel, oil and gas en anderen, en dit over de hele wereld.

ERP interfaces, business logic, PLC commissioning, en alles daartussen.

Agile, maar gestructureerd en compliant

Onze projecten worden uitgevoerd op een goed gestructuureerde manier, maar met een agile approach. Op deze manier kunnen we zeker zijn dat u op het eind van de rit een oplossing heeft die aan uw verwachtingen voldoet.

Na de initiële analyse starten we design en implementatie quasi gelijktijdig, met korte sprints en demo's zodat we tijdig feedback krijgen en kunnen bijsturen waar nodig. Alles wordt uitgebreid gedocumenteerd en gevalideerd volgens het V-model voordat we in productie gaan. Hierdoor zijn GAMP5 en andere compliance vereisten geen enkel probleem. Na inbedrijfname bieden we uiteraard blijvende ondersteuning.

Al onze software wordt op een correcte manier in versie beheerd met gekende systemen zoals git, en daarnaast uitgebreid gedocumenteerd.

Open protocollen en standaarden uit de industrie

Wij geloven sterk in industriële standaarden en open protocollen en gebruiken de ISA standaarden en design patterns als basis voor elk project. Verder blijven we vendor onafhankelijk waardoor we vrij zijn om steeds op zoek te gaan naar de beste oplossing, op maat van de klant.

Dit neemt niet weg dat we partnerships aangaan met bepaalde leveranciers wanneer we werkelijk geloven in hun product of oplossing. Op die manier kunnen we steeds de beste voorwaarden en ondersteuning bieden aan onze klanten. Bovenop deze producten bouwden wij een Flowject project bibliotheek zodat we zeer snel een volledig geïntegreerde en gestandardiseerde oplossing kunnen bieden.

Onze oplossingen zijn modulair en gebaseerd op open communicatie protocollen zoals OPC UA en MQTT. Op deze manier vermijden we vendor lock-in en zorgen we voor eenvoudige uitbreidbaarheid en communicatie met andere pakketten.

Kernexpertise

Een goed gestructureerd MES systeem is vandaag wellicht de belangrijkste tool om voordeel te halen uit digitale technologie in een productiebedrijf.

MES maakt de verbinding tussen uw kantooromgeving en productieproces. Automatisch plannen en uitvoeren van werk orders, real-time performantie inzichten, materiaalbeheer, tracering en genealogie van geproduceerde loten, operator begeleiding, elektronische batch records en handtekeningen, en ga zo maar door.

Meer dan enkel HMI.

Een SCADA systeem geeft u een interface om uw productieproces to monitoren en te sturen in real-time door data te verzamelen van zowel sturingen en sensoren op de productievloer als van MES en andere software systemen en dit te aggregeren tot een functionele gebruikersinterface. SCADA omvat ook de logging van historische data, audit trails en alarmen voor analyse en compliance doeleinden en waarborgt dat enkel gebruikers met de juiste rechten, op de juiste fysieke locatie, het proces kunnen aansturen.

Een goed SCADA systeem moet de go-to interface zijn voor operators en onderhoudspersoneel op de productievloer. Onze SCADA oplossingen hebben een high-performance HMI volgens de ISA101 standaard, geïntegreerd met de rest van de software, zodat de operators het productieproces zo effiënt mogelijk kunnen besturen.

Als robuuste en krachtige controller is de PLC het kloppend hard van de productiesturing. Geconnecteerd met zowel actuatoren en sensoren op de productievloer als softwaresystemen daarboven voorziet de PLC een eenvoudige en betrouwbare manier om tijdskritische en complexe sturingen te realiseren.

Wij ondersteunen de meeste PLC merken en zorgen ervoor dat uw sturingen schaalbaar en gemakkelijk aan te passen en te migreren zijn indien nodig. Dit bereiken we door een modulaire structuur van de software volgens de S88/NS88 design patterns en door exclusief de talen uit de IEC 61131-3 standaard te gebruiken in onze PLC code.

Doorheen deze verschillende lagen en oplossingen starten we steeds vanuit standaarden zoals ISA95 en ISA88 om uw productieproces te modelleren, en gebruiken we open communicatieprotocollen om verbindingen te maken.  Op deze manier voorkomen we vendor lock-in en zorgen we dat u een oplossing hebt die flexibel is en gemakkelijk te valideren, te onderhouden en uit te breiden. 

Naast onze kernexpertise denken wij ook graag "outside the box". We evalueren voor elk project welke oplossing het meest geschikt is voor uw noden.

Hierbij blijven we ook continu bijleren en experimenteren met nieuwe technologieën die van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Onze missie

Uw bedrijfsprocessen efficiënt en toekomstbestendig maken

Manuele acties en papieren records kosten veel tijd en introduceren fouten in uw bedrijfsprocessen. Met de technologieën van vandaag kunnen we dit voor voorkomen.

Minstens even belangrijk als de bedrijfsprocessen van vandaag optimaliseren, is ervoor zorgen dat ze ook toekomstbestendig zijn.

Dat nieuwe systeem wordt snel een pijnpunt als het niet doordacht geïmplementeerd wordt. Het risico is dat u een systeem krijgt dat moeilijk te onderhouden is, laat staan uit te breiden in de toekomst.
Enkele redenen zijn onvoldoende versiebeheer, gebrek aan ondersteuning van fabrikanten en de markt, een licentiemodel dat niet schaalt, incompatibiliteit met andere systemen, en ga zo maar door.,

Het is onze missie om uw bedrijfsprocessen vandaag zo efficiënt mogelijk te maken, en tegelijkertijd voor te bereiden op wat er ook komt in de toekomst. 

Ons service model: 100% transparantie

De juiste benadering voor elk project

Fixed price

Projecten met vaste prijs

Op zoek naar een firma die uw project van A tot Z uitvoert zonder budget stress? Wij bieden contracten met een vaste prijs, met duidelijke doelen en deliverables.

Prijs op maat

Wij berekenen de beste prijs voor uw specifiek project. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.
Vraag uw offerte aan
Project consulting

Regieprojecten en staffing

Een variabele project scope of regelmatig handen te kort? Wij bieden flexibele contracten waar u een vaste prijs per uur betaalt, 100% transparant.

€90/u

Een vast tarief voor elk uur van onze tijd. We hanteren een minimum van 100u voor een project, of 40u/maand voor staffing.
Contacteer ons
Long term

Consulting per dag

Eenmalig of occasioneel bijkomende expertise of assistentie nodig? Een blik van buitenaf, hulp bij een complex technisch probleem? Wij bieden eenvoudige dagcontracten precies voor deze situaties.

€800/dag

€800/dag voor een volledige werkdag van 8u. €500 voor een halve dag (4u, minimum afname). Bijkomende uren worden pro rata gefactureerd.
Contacteer ons

Vragen? Een vrijblijvend gesprek? Contacteer ons gerust!